Владимир Занев

Владимир Занев

Владимир Занев

треньор

Биография


“Живота е като планините. Винаги имаш падения и възвишения.”

СУПЕР СИЛА:  издръжливост

ОПИТ: Владимир Занев е кондиционен треньор и международен съдия по баскетбол от ФИБА. Той има висше образование от Faculty of physical education and sports science of Aristotle University of Thessaloniki (AUTH) със специалност Баскетбол.
Владимир идва от спортно семейство. Родителите му са бивши национални състезатели по лека атлетика и тенис на маса.


Той играе тенис на маса до 10-годишна възраст и е считан като един от най-надеждните таланти в страната преди оранжевата топка да го омае.


Той играе баскетбол на позиция play maker до юношеско-старша възраст с успехи в България и Гърция. След това преминава в леката атлетика и средни-дълги бягания като преценява, че в любимият му спорт, баскетбола, може повече да помогне като треньор.
Докато още е студент в Гръцката спортна академия започва да тренира деца в различни школи по баскетбол и лека атлетика в Солун. Малко след това, през 2009г., става и съдия по баскетбол за да научи по-добре правилника.


След като се премества да живее в Кипър той остава само съдия, тъй като там не е позволено да съчетаваш треньорството със съдийството, което води до това 2017 да стане международен съдия.


От тогава паралелно със съдийството се концентрира и в кондиционни тренировки предимно за спортисти, но не само.

Повече от 10 години организира и провежда тренировки за деца на предучилищна и училищна възраст. В Кипър той беше главният треньор и координатор на иновативната спортна академия „Talento“. Академията е специализирана за въвеждане на малките деца в спортна дейност като ги запознава с различни спортове. По този начин децата, освен че опознават добре тялото си, имат и голям шанс да открият талантите или наклонностите си.

МОТИВАЦИЯ: „Да помагам на трениращите да развият потенциала си.“

Умения