Кирил Райков

Кирил Райков
Кирил Райков

Кирил Райков

Главен треньор

Биография


СУПЕРСИЛА:  заразна енергия

ОПИТ: Състезава се професионално като баскетболист над 14 години в над 10 отбора както в България, така и в САЩ, Германия и Норвегия. Шампион на България и Норвегия. Завършва бакалавър специалност “Треньор по баскетбол” и магистър “Кондиционна подготовка”. 0т 2012 година ежегодното участва като главен кондиционен треньор на баскетболния лагер за деца на “Nike” в САЩ. С дългогодишния си опит в баскетбола като състезател и треньор създава един от най-успешните международни баскетболни лагери – The Jam Camp.
Кирил е сертифициран треньор по кондиционна подготовка и силови тренировки за отборни спортове към университета на ФК “Барселона”. Квалифициран фитнес инструктор, треньор по пудовки, българска торба, групови занимания и диетолог. Сертифициран кондиционнен треньор по системата „Omniathlete“ на спортния учен Антонио Робустели. Заедно със съпругата си – Лилия Сураджиева Райков са създатели на проекта за детско развитие чрез функционални тренировки “Детето чудо” както и на спортната организация 2sport4life.
Работи със стотици елитни спортисти, олимпийски състезатели и световни шампиони от различни спортове.
От 2016 година в България вече десетки треньори черпят знания под неговото менторство, създавайки общност от кондиционни треньори, които да помагат отново да бъдем световна сила в спорта, развивайки паралелно едно здраво и по-добро поколение. Организира ежегодно семинари, курсове и спортни събития.

МОТИВАЦИЯ: Скритият потенциал, който развивам до видими резултати.

ПОДВИЗАВА СЕ В: Навсякъде, освен в “Мама с бебе”

Умения