Кирил Райков

Кирил Райков
Кирил Райков

Кирил Райков

Главен треньор

Биография


СУПЕРСИЛА:  заразна енергия

ОПИТ: 

Съосновтаел и главен треньор на спортната организация 2sport4life 

Организатор на десетки спортни събития, семинари и курсове. Спортен консултант към високи спортни постижения. Специалист в кондиционната подготовка работи, както на подрастващо ниво, така и на елитно в Българиа и чужбина.

Състезава се професионално като баскетболист над 14 години в над 10 отбора както в България, така и в САЩ, Германия и Норвегия. Шампион на България и Норвегия.

Бакалавър треньор по баскетбол

Магистър по кондиционна подготовка. 

EXOS Performance Specialist 

ALTIS Short Sprint Specialist 

Posturepro Brain Coach Performance Specialist 

Posturepro Jaw and Body Connection Specialist 

Posturepro Neurovision Specialist 

0т 2012 година ежегодното участва като главен кондиционен треньор на баскетболния лагер на “Nike” в САЩ. С дългогодишния си опит в баскетбола като състезател и треньор създава един от най-успешните международни баскетболни лагери – The Jam Camp.

Кирил е сертифициран треньор по кондиционна подготовка и силови тренировки за отборни спортове към университета на ФК “Барселона”

Квалифициран фитнес инструктор, треньор по пудовки, българска торба. Завършва курс за спортно хранене по системата на CORFIT. Печели награда за най-добър фитнес инструктор на Норвегия през 2014 година в една от най-голямата скандинавска верига SATS-ELIXIA. 

Сертифициран кондиционнен треньор по системата „Omniathlete“ на спортния учен Антонио Робустели.

Работи със стотици елитни спортисти, олимпийски състезатели и световни шампиони от различни спортове. 

От 2016 година в България вече десетки треньори черпят знания под неговото менторство, създавайки общност от кондиционни треньори, които да помагат отново да бъдем световна сила в спорта, развивайки паралелно едно здраво и по-добро поколение. 


Заедно със съпругата си – Лилия Сураджиева Райков са създатели на проекта за детско развитие чрез функционални тренировки “Детето чудо” ,работейки в едни от най-големите частни училища в София. С неговия екип от треньори работят в едни от най-големите частни футболни и баскетболни академии.

МОТИВАЦИЯ: Скритият потенциал, който развивам до видими резултати.

ПОДВИЗАВА СЕ В: Навсякъде, освен в “Мама с бебе”

Умения


100%

Кондиционна подготовка

100%

Фитнес

100%

Баскетбол

85%

Рехабилитация

95%

Пудовки

85%

Олимпийски движения

90%

Българска торба

95%

Корективни упражнения