10-ТЕ ПОЛЗИ ОТ РЕЗИСТЕНТНИТЕ ЛАСТИЦИ

Подценявани и недостатъчно използвани, упражненията с резистентен ластик могат да ви помогнат да изградите мускули, да подобрите своята гъвкавост, да тренирате у дома и да разнообразите тренировките си.

Първото правило когато говорим за тренировки със съпротива е, че нямате нужда от тежести за изпълнението им. Ако нямате възможност да стигнете до залата, но имате намерение да добавите съпротива към тренировките си, ще се изненадатe колко много можете да постигнете без желязо.

Резистентните ластици са мултифункционални. Използвани по различен начин, могат да ви помогнат да постигнете резултати в различни типове упражнения. Ето и няколко причини, които правят резистентните ластици новият “must have” тренировъчен аксесоар:

Бюджетни са

Без значение дали ги купувате по отделно или в комплект, резистентните ластици са евтино допълнение към вашето спортно и фитнес оборудване. При необходимост могат да заместят разхода за фитнес зала без да се пренебрегва качеството на тренировката.

Мултифункционални са

Ластиците, освен, че са шарени, са и с различна по сила резистентност. В зависимост от това колко ластик отпускате, може да регулирате съпротивата на всеки ластик. Типовете упражнения, които могат да се изпълняват са за загрявка и активация на мускулите, за резистентна силова тренировка, както и за разтягане и мобилност. Това покрива един пълен цикъл тренировка. По-креативните могат да се заиграят и да комбинират различни по резистентност ластици.

Модифициране на познатото

Понякога изпълняването на еднотипни, макар и основни упражнения, може да се превърне в досадно. Използвайки резистентните ластици, можете да модифицирате вече познатите упражнения като добавите креативност и предизвикате тялото си по един нов и свеж начин.

Упражнявате цялото тяло

Има ли друг уред, който да ви дава възможност да упражнявате цялото си тяло? Със сигурност не и в този размер и цена. Много комплекти се предлагат с приложени упражнения за почти всяка основна мускулна група в тялото ви. Стъпването на единия край на ластика или овиването му около стационарен обект, например, отваря много възможности за упражнения. 

Пестите пространство

Не всеки има пространството за домашен фитнес кът или зала. Ластиците са перфектното решение за проблемът свързан с пространство. Едно чекмедже, дори не цялото, е достатъчно за съхранението им.

Подвижни

Благодарение на компактността си, резистентните ластици са перфектния компаньон по време на път. Край на извиненията за излизане от форма когато сте в командировка или на почивка. Буквално взимате фитнеса със себе си. Леки, преносими и удобни, ластиците ви предоставят възможност да потренирате в хотелска стая, а защо не и да се разкършите между дълги полети?

Свежо допълнение

С течение на времето вашите мускули се адаптират към всяко ново упражнение. Добра идея е да разнообразявате от време на време тренировките си като добавяте нови методи. По този начин събуждате мускулите от познатото и предизвиквате нов вид активация. Съпротивителните ластици работят чудесно сами, но могат да бъдат комбинирани и с друго оборудване за упражнения. Изпълнението на упражнения за бицепс както с резистентност, така и с гира, ще ви даде комбинирани предимства.

Безопасност

Резистентните ленти минимизират вероятността от травми. Предлагат тренировка за сила без риск от падане на тежест върху крака и последиците от смазани пръсти. И на най-силните им случва да изпуснат нещо. Това ги прави идеални когато нямате личен треньор или партньор.

За всеки са

Подходящи са както за абсолютно начинаещи, така и за професионални атлети. Може да започнете с по-леко съпротивление като надграждате във времето.

Физиотерапевтични

Много от възстановителните програми след травми включват упражнения с ластици. Освен, че могат да се ползват пост-травматично, ластиците предлагат богата палитра от упражнения, които да ви предпазят от травми.

Резистентните ластици са компактна тренировъчна магия, която предоставя достъпен, лек, евтин и изключително ефективен начин да поддържате формата си. Също така може да се абонирате за нашия youtube канал където ще намерите разнообразие от видео материали с упражнения включващи резистентни ластици като тази 30 минутна тренировка.

Бъдете здрави и активни! Тренирайте интелигентно! Ние можем да помогнем с това, затова елате да ни посетите в залата 😉

Подобни статии