| | |

Решението на „Skinny fat“ проблема

Ако си „кльощав“ тип човек без много мускули, слаб, но пък “дебел”. Как е възможно и как да се справим с този феномен?

Сега ще разбереш:

Не приемаш много протеини, но все пак се храниш с калориен излишък (като добавяш повече въглехидрати и мазнини).

Хората с този проблем се определят като „skinny fat“, тъй като имат много малко количество мускулна маса (Skinny) при висок процент телесни мазнини (fat).

Решението? Както може би вече си се досетил, това са протеините и тренировките.

„Skinny fat“ хората са най-вече начинаещи, това означава, че можеш едновременно да имаш загуба на мазнини + изграждане на мускули.

1. Силова тренировка: прогресивно натоварване. Трябва да се съсредоточиш върху това да станеш по-силнен, работейки с различни вариации с повече повторения и малки тежести и обратно, за да изградим добър мускулен структорен баланс.

При нас всички трениращи минават през тест за такъв баланс, за да разберем върху какво трябва да се конценитра в тренировъчната програма.

Добрата новина е, че всички начинаещи реагират положително на почти всички варианти на натоварване и прогресират бързо.

2. Яж повече протеини
Протеинът е макронутриентът, който е НЕОБХОДИМО да увеличиш, за да изградиш мускулна маса. Това е също толкова важно, колкото и първата стъпка. Мускулите ти ще растат САМО ако им дадеш правилния стимул (тренировки) и „градивните елементи“, които да накарат тялото ти да се адаптира към него.

1.5-2 грама протеин на килограм телесна маса е напълно достатъчно.

Ако искаш да ускориш процеса на загуба на мазнини, можеш дори леко да намалиш калориите си. Избери дефицит, който можеш да поддържаш по-дълго време (между 10-20% ). Започни плавно и постепенно увеличи дефицита. Дори ако телесното ти тегло не спадне (не е задължително), съсредоточи се върху промените и формата на тялото. Кантара през повечето време ни лъже, защото може да свалиш 3 кг мазнини, да качиш 3 кг мускул и да изглеждаш коренно различно в огледалото.

3. Това няма да стане за една нощ. Съсредоточи се върху дългосрочната перспектива и се опитай да превърнеш това в свой приоритет. Остани търпелив и се научи да обичаш този процес.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *