Калоян Левтеров и Мария Вълчева с призови места на международен турнир по плуване в Бургас

Над 700 плувци участват в елитния международен турнир „Burgas Swimming Open 2021“. Състезанието се проведе в ПК „Парк Арена ОЗК“. Състезателите, които се конкурираха за призовите места в престижния турнир, са от България, Румъния, Турция, Хърватска и Кипър, а възрастовите групи бяха 5.

Калоян Левтеров и Мария Вълчева, които работят с нашия главен кондиционен треньор – Кирил Райков завоюваха призовите места.

Левтеров, който все още е в подготвителния етап на подготовката си за Световното през декември месец и следващите Олимпийски игри, завоюва 4 златни медала на мъже, подобрявайки времената си на 200 метра кроул (1:48.80), 100 метра гръб (54.39) и 200 метра съчетано (2:04.82). Само 73 стотни не стигнаха на олимпийския ни състезател да подобри времето си и на 200 м гръб (1:56.80).

Калата спечели и премия за най-добър спортист, взимаки най-много точки в дисциплината 200 кроул по ФИНА.

Старши треньорът на плувеца – Жорж Станкович сподели, че е много доволен, базирано на моментното му състоянието и това, че е сме само на месец подготовка след почивката от Олимпийските игри в Токио.

От следващата седмица Кирил Райков продъжлава по план кондиционната подготовка с Левтеров, като с екипа на 2sport4life се включва и спортния консултант – Антионо Робустели, който помага за годишната периодизация на тренировъчния процес и контрола на възстановяването.

Под ръководството на старши треньора си – Стефан Георгиев, Мария Вълчева спечели бронзов медал в категория старша възраст в дисциплина 200 метра съчетано плуване с време 2.24.65, което е един добър резултат въпреки нейното боледуване през последната седмица и етапа от подготовката си.

Поздравления на двамата състезатели от целия екип на 2sport4life!

снимки: Burgas Swimming Open 2021

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *