Кирил Райков: „Калоян Лефтеров е напълно готов за световното първентство в Абу Даби“

Калоян Левтеров беше сред петимата плувци, които участваха на Олимпийските игри в Токио това лято. 18-годишният софиянец спечели и сребърен медал на 200 метра гръб на Европейското първенство за юноши в Рим също през лятото. Сега той ще участва и на Световното на 25-метров басейн в Абу Даби, където се надява да направи добри плувания.

Нашия главен кондиционнен треньор Кирил Райков помага на Калоян Лефтеров от септември месец насам. Той работи целенасочено върху изграждането на силовите качества на плувеца заедно със старши треньора Жорж Станкович. Те комуникират и изграждат заедно тренировъчната му програма, а спортния учен Антонио Робустели следи целия процес като главен спортен консултант.

„Калоян е напълно готов. Минахме през всички нужни фази от началото на подготовката, въпреки краткия период, който имахме.“

Кирил Райков отговаря за силовите качества на атлета, а Жорж Станкович отговаря най-вече за издръжливостта и всички важни двигателни качества за водния спорт. Триото се надява всичките усилия да са дали максимален ефект.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *